Brâul Maicii Domnului la hramul Catedralei din Municipiul Urziceni

Duminică, 21 mai 2017, Catedrala din Urziceni și-a serbat hramul, pe Sfinții Împărați și întocmai cu apostolii Constantin și mama sa Elena.

La împlinirea unui deceniu și jumătate de la sfințirea bisericii credința neclintită a comunității parohiale, exprimată prin multiplele activități încărcate de spiritualitate, a fost răsplătită de Împărăteasa Cerurilor. Astfel, în perioada 17-21 mai 2017, în Municipiul Urziceni, a fost adus Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia din Grecia.

În tot acest interval, neîncetat, s-au săvârșit slujbe și s-a adus slavă lui Dumnezeu pentru acest inestimabil sfânt odor ce a pricinuit poporului trăiri excepționale. Slujbele s-au oficiat atât în limba română, cât și în limba greacă, aducând o strălucire aparte și emoții nemaiîntâlnite.

Momentul de sărbătoare a fost intensificat prin prezența Chiriarhului care a făcut un scurt popas și a binecuvântat poporul, chiar în ziua serbării ocrotitorilor, transmițând un cuvânt de întărire în credință.

În semn de aleasă prețuire și deosebită recunoștință, Părintele paroh Bogdan-Ionuț Stancu a dăruit o icoană cu Maica Domnului Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, mulțumindu-i totodată pentru dragostea deosebită pe care o poartă comunității parohiale.

De asemenea, au fost dăruite icoane din partea parohiei și delegației din Grecia pentru bucuria comuniunii și au fost transmise profunde mulțumiri pentru satisfacția sufletească ce au realizat-o în aceste zile însemnate.

În noapte târziu, după săvârșirea Paraclisului Maicii Domnului, cel mai scump odor rămas pe pământ de la Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, Brâul Maicii Domnului a plecat de la Catedrala din Urziceni, lăsând în urmă harul său, dar și ochi înlăcrimați, ca ai unui copil ce se desparte de mama sa.

Ce bucurie, ce cinste, ce favoare a primit urbea noastră, la zi de mare praznic! Cu adevărat putem spune că pentru câteva zile orașul Urziceni, pe drept cuvânt, s-a numit Orașul Maicii Domnului.

Aducem cuvânt de recunoștință tuturor celor care au susținut și sprijinit întregul eveniment, făcând din aceste zile momente de aleasă sărbătoare ce vor rămâne mult timp în sufletele noastre.

Cu totul special mulțumim companiei SC Carrefour România pentru suportul permanent oferit comunității noastre.

Preot Bogdan-Ionuț Stancu

Parohul Catedralei din Urziceni

Related Posts

Sari la conținut