Ședința administrativă lunară a preoților din cadrul Protopopiatului Urziceni

Marți, 09 mai 2017, începând cu ora 10:00, preoții din cadrul Protopopiatului s-au întrunit în Sala de Festivități a Protopopiatului Urziceni, pentru a participa la Ședința Administrativă lunară. Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent preacucernicul părinte Cristian – Ștefan Munteanu, Consilier Economic.

După rostirea rugăciunii Hristos a înviat, preacucernicul părinte Aurel Berbec, Protopop de Urziceni, a dat citire adreselor primite de la Centrul Eparhial în ultima perioadă, și a punctat aspectele importante de care trebuie să țină seama preacucernicii preoți în activitatea lor pastoral – misionară.

Părintele consilier a adresat cuvântul de mulțumire al Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, preacucernicilor preoți pentru implicarea lor deosebită în activitățile prilejuite de hramul Mănăstirii Sf. Voievozi, în special la procesiunea din data de 19 aprilie a.c. cu Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Sfânta Mănăstire Agapia Nouă.

Preacucernicul părinte Mihalache Marian – Aurelian de la Parohia Sintești, a susţinut referatul cu tema „Teologia icoanei – în lumina tradiției dogmatice ortodoxe”.

La final, preacucernicul părinte Aurel Berbec, Protopop de Urziceni, i-a felicitat pe preacucernicii părinți pentru organizarea colectei „Misiune și filantropie” în perioada 26.03 – 09.04.2017; și distribuirea produselor colectate în parohiile de gr. I și II către parohiile de gradul III și misionare în perioada 10 – 16 aprilie 2017. Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii Luminează-te, luminează-te noule Ierusalime.

A consemnat preacucernicul părinte dr. Andrei – Gabriel Ghiaur, Secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut