O nouă experiență pentru Cercul de pictură „Sfântul Apostol Luca” al Protopopiatului Urziceni

Luni, 08 mai 2017, membrii Cercului de pictură „Sfântul Apostol Luca” al Protopopiatului Urziceni au vizitat șantierul de pictură bisericească de la Parohia Sfânta Treime – Urziceni.

Cu mare bucurie și cu brațele deschise, doamna Teofănescu Ameris Ana – pictor bisericesc, ne-a strâns pe toți pentru câteva momente în jurul unui tablou de frescă proaspăt așezat.

Cuminți și dornici să învețe tehnica picturii în frescă, copiii au fost atenți la toate etapele acestui procedeu.

Așadar, principala dificultate în tehnica picturii de frescă este necesitatea de a așterne cu rapiditate culorile (pigmenți minerali, diluați cu apă), cu o pensulă moale.

Tehnica de frescă se bazează pe așa numitul proces de carbonatare , prin care calcarul parcurge un ciclu chimic complet și redevine piatră, formându-și la suprafață o peliculă dură.

Odată uscată pictura în frescă nu mai este afectată de apă sau de alți agenți distructivi, impunându-se ca una din cele mai durabile tehnici ale picturii.

Cu multă măiestrie dna pictor ne-a făcut o bucurie, pictându-L pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos și astfel finalitatea a fost una de un grad artistic deosebit.

Mulțumim preacucernicului preot Aurel Berbec, Protopop de Urziceni, pentru această deplasare și preotului paroh Oancea Daniel pentru frumoasa primire.

A consemnat doamna preoteasă Victorița Berbec, coordonatorul cercului de pictură „Sfântul Apostol Luca” al Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut