,,Sfintele Paști – sărbătoare a vieții”….

În data de 10 aprilie 2017, Biroul de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Urziceni a organizat în cadrul întâlnirii săptămânale o activitate deosebită cu tema: ,,Sfintele Paști – sărbătoare a vieții” pentru copiii ce alcătuiesc grupul de cateheză ,,Muguri de lumină” al protopopiatului.

Activitatea s-a desfășurat sub îndrumarea domnișoarei Toma Adriana Mariana, asistent social în cadrul protopopiatului și coordonatorul grupului cu ajutorul doamnelor voluntare Nae Petra – învățătoare si Marcu Georgeta – profesor. S-a prezentat un material bine documentat legat de Sărbătoarea Sfintelor Paști cu următoarele subpuncte: etimologia cuvântului Paști (Paște), semnificația religioasă, istoria sărbătorii Paștelui, simbolurile creștine pascale, tradiții la romani legate de obiceiurile pascale și legende creștine legate de simbolul ouălelor roșii, de Patimile lui Iisus.

Doamna Marcu Georgeta care a realizat această acțiune a citit în încheiere și trei poezii legate de această sărbătoare și anume:

”Învierea” de Mihai Eminescu; ”Cristos a Înviat” de Vasile Alecsandri; ”La Paști” de George Coșbuc. Copiii au fost foarte încântați de informațiile primite mai ales în această perioadă în care toți, de la cel mai mic până la cel mai mare, ne pregătim să sărbătorim așa cum se cuvine Învierea Domnului Iisus Hristos.

În cadrul întâlniri din această săptămână a fost prezentat un nou voluntar care s-a alăturat echipei noastre și anume doamna psiholog Bradea Irina Mihaela care a și realizat activități cu copiii prezenți.

La final, cei mici au primit produse igienico-sanitare (săpun și pastă de dinți) din partea doamnei Marcu Georgeta.

Prof. Marcu Georgeta – voluntar

Related Posts

Sari la conținut