Maica Domnului cinstită în mod special la Urziceni

În ultimii ani s-a creat o tradiție în urbea noastră, ca în perioada Postului Mare să fie aduse în pelerinaj sfinte moaște, iar credincioșii să își exprime evlavia față de sfinți.

Cu scopul de a întări credința și de a apropia mai mult oamenii de Dumnezeu, anul acesta Maica Domnului va fi cinstită în mod deosebit la Urziceni.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în zilele de 28-29 martie 2017, la Catedrala din Urziceni va fi adusă Icoana Maicii Domnului Axion Estin (Cuvine-se cu adevărat).

*****

Evenimentul vine ca o prevestire a ceea ce va urma de sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena. Pe data de 21 mai 2017 se vor împlini 15 ani de la sfințirea sfântului locaș. Iar acest moment va fi reliefat prin aducerea în pelerinaj a celui mai scump odor rămas și făcut de însăși Fecioara Maria – Brâul Maicii Domnului.

*****

Marți 28 martie ora 14.00 icoana Maicii Domnului va ajunge în Municipiul Urziceni și va fi primită de către preoții Catedralei. Va urma apoi un program intens de rugăciune așteptat ca în fiecare an cu multă satisfacție sufletească. Sfânta icoană va rămâne spre închinare până miercuri 29 martie ora 20.00.

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu miluiește-ne pe noi!

Preot Bogdan-Ionuț Stancu

Parohul Catedralei din Urziceni

Related Posts

Sari la conținut