„TÂRGUL MĂRȚIȘORULUI” – eveniment organizat de Protopopiatul Urziceni

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Biroul de Asistență Socială din cadrul Protopopiatul Urziceni în colaborare cu Primăria Municipiului Urziceni a organizat în perioada 26 – 27 februarie 2017, cea de a VIII-a ediție a evenimentului ”TÂRGUL MĂRȚIȘORULUI”.

Astfel, în decursul lunii februarie, în cadrul întâlnirilor săptămânale, copiii ce alcătuiesc grupul de cateheză ”Muguri de Lumină” al Protopopiatului sub atenta îndrumare a coordonatorului grupului Toma Adriana Mariana – asistent social dar și a voluntarilor social – misionari (doamnele Nae Petra – învățătoare și Marcu Georgeta – profesor) au realizat mărțișoarele și felicitările ecologice pentru standul protopopiatului la expoziția organizată în cadrul evenimentului (mărțișoare pe pânză de sac cu diferite aplicații, Quilling, lut modelat în diferite forme și pictat de domnișoara Aldea Alina membră a Cercului de Pictură ”Sfântul Apostol Luca” al protopopiatului).

Expoziţia de mărţişoare şi felicitări ecologice, cu vânzare, s-a desfăşurat în fața Catedralei Sfinții Împărați Constantin și Elena din Municipiul Urziceni, în perioada mai sus amintită, în următorul interval orar: 10,00 – 13,00.

La această expoziție au participat lucrări realizate de copiii de la:

grupul de cateheză „Muguri de lumină” din cadrul Protopopiatului Urziceni; grupul de cateheză ”Vlăstare Ortodoxe” de la Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena Urziceni; Școala Gimnazială Bărcănești. Efortul acestor mici meşteşugari ai primăverii a fost răsplătit de aprecierile celor care au vizitat târgul. Diversitatea modelelor şi culorilor utizate de copii în confecţionarea acestor mici opere de artă i-a încântat pe toţi cei care au trecut pragul expoziţiei. Pe toată perioada târgului, copiii care au reprezentat instituţiile participante la stand, au interacţionat cu vizitatorii şi au explicat tehnicile folosite în realizarea mărţişoarelor şi felicitărilor ecologice.

Din dorința de a sprijinii, pe cât se poate, pe cei în nevoie și de a-i forma pe cei mici în acest spirit al întrajutorării și solidarității umane, sumele încasate de standul Protopopiatului Urziceni vor fi acordate fetiței Ioniță Luiza Ramona în vârstă de 11 ani, bolnavă de cancer.

Toma Adriana Mariana – asistent social Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut