Ședința administrativă lunară a preoților din cadrul Protopopiatului Urziceni

Marți, 07 februarie 2017, începând cu ora 10:00, preoții din cadrul Protopopiatului s-au întrunit în Sala de Festivități a Protopopiatului Urziceni, pentru a participa la Ședința Administrativă lunară. Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent Preacuviosul Arhimandrit Rafael Mîț, Vicar Eparhial.

După rostirea rugăciunii Împărate Ceresc, preacucernicul părinte Aurel Berbec, Protopop de Urziceni, a dat citire adreselor primite de la Centrul Eparhial în ultima perioadă, și a punctat aspectele importante de care trebuie să țină seama preacucernicii preoți în activitatea lor pastoral – misionară. Preacucernicia sa a informat despre faptul că în perioada 26 – 27 februarie 2017 Protopopiatul Urziceni organiza cea de-a opta ediție a Târgului Mărțișorului – expoziţie de mărţişoare şi felicitări ecologice.

Totodată a adus la cunoștință că în data de 22 februarie 2017 Biroul de Asistență Socială al Protopopiatului Urziceni va organiza, în colaborare cu Centrul de Transfuzii din Slobozia, o nouă acțiune în cadrul campaniei naționale susținută de Patriarhia Română și anume: „Donează sânge, salvează o viață!”. Acțiunea se va desfășura în Sala de Festivități a Protopopiatului, în intervalul orar 08:00 – 12:00.

Părintele protopop Aurel Berbec le-a mulțumit preoților pentru solidaritatea arătată față de părintele Bîscoveanu Florin de la Parohia Bărbătescu, diagnosticat cu limfom nonhodgkin, prin colecta pe care au desfășurat-o în parohii în această perioadă.

La final, preacucernicul părinte Ionuț – Cornel Dogaru, preot paroh la Parohia Răsimnicea, a susținut referatul cu tema Perioada Triodului în Biserica Ortodoxă.

Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii Cuvine-se cu adevărat.

A consemnat preacucernicul părinte dr. Andrei – Gabriel GHIAUR, Secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut