Unirea Principatelor Române în Protopopiatul Urziceni

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Protopopiatul Urziceni prin Biroul de Asistență Socială a organizat pentru copiii ce alcătuiesc grupul ”Muguri de lumină” al protopopiatului o acțiune dedicată Unirii Principatelor Române în cadrul întâlnirii săptămânale din data de 20 ianuarie 2017.

În deschiderea acțiunii Preacucernicul Părinte Protopop Berbec Aurel a adresat tuturor un cuvânt de bun venit și a punctat importanța acestui eveniment pentru noi toți, pentru români.

În continuare, doamna Ungureanu Ecaterina – profesor, psiholog și voluntar în cadrul biroului a prezentat informațiile relevante și a subliniat pentru cei prezenți semnificația acestui moment istoric important, ajuns la cea de-a 158-a aniversare.

În continuare copiii au urmărit un material Power-Point cu informații, fotografii și documente din acea perioadă, fiindu-le oferite toate explicațiile necesare pe parcurs.

La final, copiii alături de Preacucernicul Părinte Protopop Berbec Aurel, Preacucernicul Părinte Misionar Gangă Nicolae, Toma Adriana Mariana – coordonatorul grupului, doamnele voluntare: Ungureanu Ecaterina și Nae Petra au cântat și jucat ”Hora Unirii” – cunoscutul cântec pe versurile poeziei cu același titlu scrise de Vasile Alecsandri.

În încheiere toți cei prezenți au servit sucuri și dulciuri.

Toma Adriana Mariana – asistent social Protopopiatul Urziceni

Related Posts

Sari la conținut