Daruri de Crăciun oferite de Protopopiatul Urziceni

Dacă misiunea Biroului de Asistenţă Socială din Protopopiatul Urziceni este tocmai aceea de a veni în întâmpinarea dificultăţilor resimţite de oameni şi de a sprijini pe cât posibil beneficiarii săi, atunci, cu atât mai mult în prag de sărbători ne-am străduit să fim alături de cei aflaţi în nevoie.

Semnificaţia religioasă a Crăciunului este reprezentată de Naşterea Mântuitorului Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu trimis pe pământ să ajute oamenii să devină mai buni, mai credincioşi, mai îngăduitori.

Astfel, sărbătoarea Naşterii Domnului este aşteptată cu emoţie şi bucurie de toţi credincioşii de la cel mai mic până la cel mai mare, de la cel mai sărac până la cel mai bogat.

Bucuria acestei sărbători poate fi trăită la aceiaşi intensitate necondiţionat dar din păcate lipsa resurselor necesare creării spiritului acestei mari sărbători poate reprezenta un impediment.

Tocmai din acest motiv, în prag de sărbători, în data de 22 decembrie 2016, Biroul de Asistenţă Socială din cadrul protopopiatului în colaborare cu Liceul Tehnologic ”Sfânta Ecaterina” din Urziceni reprezentat de PC Părinte Sava George, profesor de religie în cadrul liceului și două clase de elevi, mai exact, clasa a X-a D sub coordonarea doamnei diriginte Ramon Florina și clasa a X-a T sub coordonarea doamnei diriginte Panescu Elena a acordat cazurilor asistate de birou pachete cu alimente de strictă necesitate (20 de familii).

De asemenea firma SC Genid Prest din Urziceni (Cuptorul de Aur) a donat cozonacii pentru realizarea pachetelor.

Fiecare pachet a fost alcătuit din: 1 buc cozonac, 2 litri ulei, 1 litru oțet, 2 kg orez, 1 kg fasole, 1 kg mălai, 2 kg făină, 2 kg zahăr, 500 gr pesmet, 1 pungă arahide la 500 gr, 1 buc conservă pate de pasăre la 200 gr, 1 buc conservă pate de porc la 200 gr, 1 buc conservă carne de porc la 300 gr, 1 buc muștar la 200 gr, 2 buc croissant, 1 buc iaurt 140 gr, 1 buc biscuiți cu cremă 64 gr, 1 buc eugenia, 1 buc mandarină.

Protopopiatul Urziceni mulțumește pentru dăruire celor implicați în această frumoasă și utilă acțiune și urează CRĂCIUN FERICIT! tuturor, cu prilejul acestei mari sărbători a Naşterii Domnului.

Toma Adriana Mariana – asistent social Protopopiatul Urziceni

Related Posts

Sari la conținut