Bucurie dăruiești – bucurie primești…

„Plăcerea oamenilor cu adevărat mari e să facă oamenii fericiţi” — Blaise Pascal

Ghidaţi parcă de acest citat celebru, treizeci de elevi ai claselor IX-XI de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, însoţiţi de Domnul Director Umit Akdag, Profesor Ionescu Cristina şi Profesor Gabriela Biriş, au făcut fericiţi un număr de douăzeci şi cinci de familii nevoiaşe din Parohia Jilavele de Jos, oferindu-le copiilor daruri de la Moş Crăciun.

Astfel 56 de copii au avut bucuria să îl întâlnească pe Moşul, şi emoţionaţi au stat în braţele Moşului. După ce elevii milostivi l-au ajutat pe Moşul să împartă darurile, Părintele Daniel Minea [https://www.facebook.com/daniel.minea.129] a oferit tuturor oaspeţilor câte un volum din cartea JILAVELE – Ialomiţa „Monografii din prima jumătate a sec. XX” – ediţie îngrijită de părintele paroh.

Acum în pragul marii Sărbători a Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos trebuie să ştim că nu contează cât dăruieşti, ci contează câtă dragoste pui în ceea ce dăruieşti. Sentimentul acesta al dragostei pentru semeni, l-am simţit şi la aceşti tineri inimoşi care au poposit în sânul familiei noastre creştine. De menționat este faptul ca trei dintre familiile nevoiașe au fost vizitate acasă de acești tineri, luând contact cu realitatea din teren și înțelegând ca nevoile semenilor lor sunt foarte mari. Rugăm pe Preabunul Dumnezeu să răsplătească fiecăruia pentru osteneala depusă şi îi asigurăm de mijlocirea noastră, prin rugăciune, la Bunul Dumnezeu. Urăm tuturor creştinilor – Sărbători Fericite!, cu nădejdea că bucuria Naşterii Domnului va poposi în sufletele şi în casele tuturor. CRĂCIUN FERICIT!

A consemnat preot paroh Daniel – Mirel MINEA de la Parohia Jilavele de Jos

Related Posts

Sari la conținut