Ședință administrativă lunară cu preoții din cadrul Protopopiatului Urziceni

Marți, 13 decembrie 2016, începând cu ora 10:00, preoții din cadrul Protopopiatului s-au întrunit în Sala de Festivități a Protopopiatului Urziceni, pentru a participa la Ședința Administrativă lunară. Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent PC Pr. Cristian MUNTEANU, Consilier Economic.

După rostirea rugăciunii Împărate Ceresc, din încredințarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, PC Pr. Cristian MUNTEANU, Consilier Economic a dat citire referatului cu tema „Înţelegi, oare, ce citeşti? Iar el a zis: Cum aş putea să înţeleg, dacă nu mă va călăuzi cineva?” (F.A. 8, 30-31). O scurtă sinteză cu privire la desfăşurarea şi hotărârile Sinodului din insula Creta.

Apoi, PC Pr. Aurel BERBEC, Protopop de Urziceni, a dat citire adreselor primite de la Centrul Eparhial în această perioadă, punctând aspectele importante de care trebuie să țină seama preacucernicii preoți în activitatea lor pastoral – misionară. Preacucernicia sa a informat despre faptul că în data de 18.12.2016, începând cu ora 16.00, va avea Festivalul de colinde populare românești ,,Deschide ușa creștine”, Ediția a XIV-a.

Cu această ocazie PC Pr. Cristian MUNTEANU, Consilier Economic a discutat cu fiecare preot paroh în parte situaţia actuală cu privire la verificarea instalaţiilor electrice, a prizei de pământ şi a paratrăznetului de la unităţile de cult. Spre a rezolva cât mai urgent problemele identificate în urma verificărilor făcute de firmele/ persoanele autorizate.

La final, fiecare preot a primit din partea Protopopiatului Urziceni un cadou cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun.

Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.

A consemnat Preot Dr. Andrei – Gabriel GHIAUR, Secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut