Aducerea moaștelor Sfântului Ierarh Nectarie la cele două biserici din comuna Maia

Vineri, 02 decembrie 2016, din mila lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, au poposit la parohia Maia Catargi Sfintele Moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie de la Catedrala din Municipiul Urziceni. Părintele Protopop, Aurel Berbec, dar și Secretarul Protopopiatului Urziceni, preotul dr. Andrei Gabriel Ghiaur, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, cât și credincioși ai comunității, au întâmpinat Sfintele Odoare, de mare preț ale ortodoxiei, la monumentul din centrul Comunei Maia, mergând apoi în Procesiune către biserica mai sus amintită oficiindu-se slujba de mulțumire lui Dumnezeu pentru toate.

Printre invitați la acest eveniment deosebit amintim prezența Excelenței Sale, domnul George Călin, scriitor diplomat, ambasador cultural Convenția ONU și nu ultimul rând, domnul Zamfir Marian, Primarul Comunei Maia.

Duminică, 04 decembrie 2016, sfintele odoare au fost purtate în procesiune la cealaltă biserică din localitate, unde vor rămâne până marți, 06 decembrie 2016, când biserica dreptmăritoare creștină îl cinstește pe Sfântul Ierarh Nicolae, care este și ocrotitorul celor două biserici din Maia.

A consemnat preot Tudor Sebastian Gabriel de la Parohia Maia Catargi

Related Posts

Sari la conținut