Ziua națională a României în Parohia Condeești

În acest an, Ziua Naţională a României a fost sărbătorită într-un mod cu totul deosebit în Parohia Condeești, Protopopiatul Urziceni.

Programul a început la ora 12:00, la biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului“, unde preotul paroh Ciuhureanu Gheorghe împreuna cu preotul Nichita Petre de la Parohia Bărcănești, împreună cu un număr impresionant de enoriaşi, tineri şi copii, dar şi cadre didactice şi autorităţi locale, a oficiat slujba de Te Deum şi rugăciuni de pomenire pentru eroii neamului românesc, care s-au jertfit pentru „apărarea patriei şi a credinţei noastre ortodoxe strămoşeşti“, contribuind la înfăptuirea Marii Uniri din anul 1918.

În cuvântul de învăţătură rostit de preotul paroh, Ciuhureanu Gheorghe a subliniat importanţa Zilei Naţionale a României, îndemnând poporul să conştientizeze, să aprecieze jertfa predecesorilor şi să-i pomenească în rugăciunilor lor.

Activitatea a continuat cu susţinerea de către copiii parohiei a unui program de cântece patriotice sub îndrumarea doamnei profesoare Adina Nicolescu.

Participanţii au fost apoi invitaţi la Așezământul Social unde prin grija şi jertfa doamnei preotese, a membrilor Comitetului parohial, voluntari, toți cei prezenți au primit o masă caldă.

A consemnat preot paroh Gheorghe Ciuhureanu

Related Posts

Sari la conținut