Cuminecare şi comuniune în rugăciune pentru copiii de la Grădiniţa „Rază de Soare” – Urziceni

În dimineaţa zilei de 16 noiembrie 2016, copiii de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Rază de Soare” din Municipiul Urziceni, au fost împărtăşiţi cu Sfintele și Dumnezeieștile Taine de preacucernicul părinte Aurel Berbec, Protopop de Urziceni, și de preacucernicul părinte misionar Nicolae Gangă.

În mijlocul preşcolarilor, s-a simţit bucuria adevărată, nevinovăţia edenică a omului şi dragoste nefăţarnică. Apoi, într-un astfel de mediu „curat”, propice pentru rugăciune, după ce au servit micul dejun, micii creştini au participat, alături de doamnele educatoare, la Slujba de sfinţire a apei (Sfeştania), oficiată în instituţia de învăţământ preşcolar, de către cei doi preoţi. După slujbă părintele Ptotopop a binecuvântat cu aghiasmă toate sălile de clasă, dormitoarele, sala unde micuţii servesc masa şi cabinetul medical iar la final, în cuvântul de învăţătură a felicitat conducerea grădiniţei pentru atitudinea creştină manifestată.

La plecare, preşcolarii le-au promis preoţilor că, vor întoarce vizita, cu ocazia sărbătorii „Naşterii Domnului”, pentru a se împărtăşi în Biserică.

A consemnat preot misionar Nicolae Gangă

Related Posts

Sari la conținut