Ședința administrativă cu personalul clerical din Protopopiatul Urziceni

Marți, 11 octombrie 2016, a avut loc ședința administrativă lunară cu preacucernicii preoți din cadrul Protopopiatului Urziceni. Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent preacucernicul părinte Cristian – Ștefan Munteanu, Consilier Economic. De asemenea, a fost prezent și preacucernicul părinte Dr. Marin Sebastian, Directorul Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Ioan Gură de Aur”, care a prezentat oferta educațională a școlii teologice ialomițene

După rostirea rugăciunii, părintele protopop Aurel Berbec a dat citire adreselor primite de la Centrul Eparhial în această perioadă, punctând aspectele importante de care trebuie să țină seama preacucernicii preoți în activitatea lor pastoral – misionară.

Cu această ocazie, părintele Aurel Berbec, Protopop de Urziceni, a prezentat și programul desfăşurării procesiunii cu Icoana făcătoare de minuni de la sfânta mănăstire Nicula, din ziua de vineri, 4 noiembrie a.c., organizată cu prilejul hramului Mănăstirii „Sf. Voievozi” din Slobozia.

La momentul cuvenit, preacucernicul părinte Dobre George de la Parohia Malu 2 a susținut referatul cu tema „Evlavia poporului român față de Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iași”. De asemenea, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, s-a dat citire și studiului „Cununia și administrarea canonică a acesteia. Impedimente și interdicții referitoare la oficierea cununiei”. Au urmat discuții libere pe marginea temelor prezentate și a diferitelor aspecte actuale ale vieții creștine.

La final, domnișoara Toma Adriana, Asistent Social în cadrul Protopopiatului Urziceni, a informat despre seminariile de formare pentru 44 de preoți și coordonatori sociali din Protopopiatul Urziceni, care vor avea loc în data de 24 și 25 octombrie la Centrul Socio – Cultural „Episcopul Damaschin” al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor.

Ședința s-a încheiat cu rostirea rugăciunii „Cuvine-se cu adevărat”.

A consemnat Preot Dr. Andrei – Gabriel Ghiaur, Secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut