„Alături de Oameni … pentru Oameni” program social derulat de Protopopiatul Urziceni

Acest program social a fost iniţiat în anul 2009 din dorinţa de a veni în întâmpinarea problemelor resimţite de persoanele din comunitate aflate în dificultate şi care din motive obiective nu puteau să îşi asigure un trai minim decent.

Din primul moment şi până în prezent, obiectivul urmărit în cadrul acestui program a fost acela de a îmbunătăţii calitatea vieţii beneficiarilor.

Deoarece lipsa resurselor, indiferent de tipul lor (resurse financiare, materiale sau umane) este de obicei problema socială resimţită de beneficiar şi identificată de asistentul social, Biroul de Asistenţă Socială din cadrul Protopopiatului Urziceni sprijină cazurile sociale asistate prin acordarea unui pachet alimentar / trimestru.

Astfel, în data de 01 octombrie, după încheierea celui de-al III-lea trimestru al anului 2016, douăzeci de familii asistate au primit ajutoare materiale, mai exact alimente de strictă necesitate, după cum urmează:

Din partea Parohiei Brazii: carne de curcan; Din partea Biroului de Asistenţă Socială al protopopiatului: 1 litru ulei, 1 litru oțet, 1 kg orez, 1 kg fasole, 1 kg mălai, 1 kg făină, 1 kg zahăr, 500 gr griș, 1 buc pasta de tomate la 710 gr, 1 buc soia granule la 100 gr, 1 buc soia felii, 1 buc conservă carne de porc la 300 gr, 1 buc conservă pate de porc la 200 gr, 1 buc conservă șprot în sos tomat la 170 gr. În acest trimestru, valoarea totală a sprijinului acordat celor cu posibilități financiare și materiale reduse a fost de 1.460 lei.

Toma Adriana Mariana – asistent social Protopopiatul Urziceni

Related Posts

Sari la conținut