Concursul „Maica Domnului, ocrotitoarea noastră, a celor mici” organizat de Protopopiatul Urziceni

În data de 06 septembrie 2016, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Biroul de Asistență Socială din cadrul Protopopiatului Urziceni a organizat cea de a IV-a ediție a concursului ”Maica Domnului, ocrotitoarea noastră, a celor mici”.

Concursul a fost gândit și organizat pentru copiii care participă pe tot parcursul anului la activitățile derulate de birou și care alcătuiesc grupul de cateheză ”Muguri de lumină” al protopopiatului.

Deoarece mai sunt câteva zile până la începerea noului an școlar, acest concurs a încheiat seria întâlnirilor dintre cadrele didactice voluntare și copii, derulate marțea și joia la sediul protopopiatului, în cadrul programului ”Clubul de Vacanță” urmând ca de aici încolo să ne întâlnim o dată pe săptămână și anume sâmbăta.

Copiii au fost împărțiți în patru grupe în funcție de vârstă de către Toma Adriana Mariana – coordonatorul grupului, alături de doamnele voluntare: Nae Petra și Marcu Georgeta și au lucrat pe echipe un test realizat de Preacucernicul Părinte Sebastian Marin de la Parohia Coșereni I din cadrul protopopiatului.

Juriul a fost alcătuit din Preacucernicul Părinte Protopop Berbec Aurel, preot paroh la Parohia Gârbovi I și Preacucernicul Părinte Sava George de la Parohia Adormirea Maicii Domnului din Urziceni.

După rezolvarea de către copii a testelor, Părintele Protopop a punctat pe rând împreună cu cei prezenți răspunsul corect la fiecare întrebare oferind explicații suplimentare.

Deoarece programul Clubul de Vacanta se află la cea de a VIII-a ediție iar copiii în cadrul întâlnirilor săptămânale au interacționat tot timpul a fost subliniat faptul că ei toți alcătuiesc o mare echipă și au fost recompensați toți cu:

rechizite atât de necesare în noul an școlar cu sprijinul Biroului de Asistență Socială al Protopopiatului (Fond Filantropia) dar și din donațiile parohiilor din Municipiul Urziceni; dulciuri donate de Parohia Sfântul Gheorghe; dar și produse tricotate donate de Fundația Copii în Dificultate prin intermediul Sectorului Social Misionar al Episcopiei. Scopul Biroului de Asistență Socială a fost acela de a veni în sprijinul părinților și astfel 40 de copii au fost recompensați la început de an școlar.

La final toți copiii au servit sucuri și dulciuri oferite prin donație de următoarele firme: CUPTORUL DE AUR, SC ANICA SERV SRL, SC A. C. N. PROD SRL, SC FRAȚII ROȘU SRL.

Mulțumim tuturor celor implicați!

Toma Adriana Mariana – asistent social Protopopiatul Urziceni

Related Posts

Sari la conținut