Hramul bisericii „Adormirea Maicii Domnului” – Zi de sărbătoare și comuniune în Parohia Gârbovi 1

Luni, 15 august 2016, biserica “Adormirea Maicii Domnului” – Gîrbovi I din județul Ialomita a îmbracat haine de sărbatoare cu prilejul sărbatoririi hramului.

Manifestările liturgice prilejuite de sarbatorirea hramului au debutat cu săvârșirea în seara de dinainte a slujbei Vecerniei, unită cu Litia – oficiată de Preacucernicul Parinte Protopop Aurel Berbec, paroh al acestei biserici, de preotul coslujitor Augustin Costel si de un ales sobor de preoti – urmată de slujba Prohodului Maicii Domnului și a tradiționalei procesiuni în jurul bisericii parohiale.

La Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie din ziua hramului a participat mulțime de credinciosi, venită să ia parte la bucuria prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, în cadrul căreia cei care s-au pregătit prin post și spovedanie au fost partași la Sfanta Taină a Euharistiei. Cuvantul de învățătura rostit în cadrul Sfintei Liturghii a evidențiat rolul deosebit pe care îl are Maica Domnului în mântuirea neamului omenesc, cea care prin jertfa sa iubitoare și prin smerenie s-a făcut părtașă nașterii Mântuitorului Iisus Hristos.

La finalul Sfintei Liturghii, Preacucernicul Parinte Protopop a acordat diplome de multumire binefacatorilor și ostenitorilor acestei biserici care prin strădanie au participat cu dragoste la lucrarile realizate in cursul acestui an bisericesc. După aceste momente liturgice, toti credinciosii care au participat la slujba au luat parte la agapa creștină, ca semn al comuniunii și dragostei frătești.

A consemnat domnul Ivăneț Răzvan – Adrian, cântăreț bisericesc la Parohia Gârbovi 1

Related Posts

Sari la conținut