Acasă la Sfântul Nectarie…

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în perioada 31 iulie – 4 august 2016, un grup de credincioși ai Catedralei din Urziceni au călătorit în Grecia, pe urmele Sfântului Ierarh Nectarie, însoțiți fiind de părintele paroh Bogdan-Ionuț Stancu.

Cu emoție firească au pășit în incinta Mănăstirii Sfânta Treime, din insula Eghina, ctitoria Sfântului Nectarie. Au fost primiți și găzduiți de obștea mănăstirii cu multă căldură sufletească.

Miercuri, 3 august 2016, dis de dimineață, au luat parte la Sfânta Liturghie. Apoi au vizitat chilia unde sfântul a petrecut ultimii ani din viață.

Înainte de a pleca, s-a făcut simțită prezența și binecuvântarea Sfântului Nectarie chiar în momentul săvârșirii acatistului, lângă mormânt.

Cu lacrimi în ochi și cu multă bucurie duhovnicească ne-am întors la casele noastre mai întăriți în lupta duhovnicească în această perioadă a postului Adormirii Maicii Domnului.

În anul 2013 Catedrala Municipiului Urziceni a primit o părticică din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie. De atunci, în fiecare an, în semn de recunoștință, părintele paroh face un pelerinaj la mormântul sfântului, aducând prinos de mulțumire lui Dumnezeu pentru acest mare dar oferit comunității de creștini pe care o păstorește.

A consemnat preot paroh Bogdan – Ionuț STANCU de la Catedrala din Urziceni

Related Posts

Sari la conținut