Activitate social – educațională la Parohia Condeesti

Vineri, 01 iulie 2016, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu, la Centrul Social al Parohiei Condeeşti a avut loc o nouă întâlnire în cadrul proiectului de implicare sociala „Evaluarea, cultivarea si promovarea traditiilor si valorilor cultural religioase” activitate sub denumirea – Călătorind cu Dumnezeu – prin descoperirea monumentelor şi obiectivelor cultural religioase din Ialomiţa. Activitatea cuprinde obţinerea în mod practic a unor cunoştinţe religiase prin organizarea unui pelerinaj la cele mai importante mănăstiri din judeţ, întâlnirea între elevii seminarişti de la Seminarul Teologic „Sf. Ioan Gură de Aur” – Slobozia, cu copiii din grupul de cateheză a parohiei Condeeşti

Traseul parcurs a început cu mănăstirea Balaciu unde am participat la Sf Liturghie urmând apoi „Sfinţii Voievozi” din Slobozia, Radu Negru, Coslogeni, Libertatea și Schitul Horia.

Pe parcursul pelerinajului, copiii au fost insoţiţi de preotul paroh Ciuhureanu Gheorghe și doamna preoteasa Ciuhureanu Aura, care au asigurat asistenţă religioasă, prezentându-le câte un scurt istoric al mănăstirilor.

Pelerinajul ne învaţă „că de fapt esenţa misiunii Bisericii este căutarea sfinţeniei şi cultivarea ei ca plinătate a vieţii omului în Dumnezeu. O călătorie turistică nu devine pelerinaj decât dacă este însoţită de o călătorie mistică, de un pelerinaj interior, de apropiere de Dumnezeu prin rugăciune şi reconciliere”.

Multumim celor care ne-au sprijinit in realizarea acestui pelerinaj.

A consemnat preacucernicul preot paroh Ciuhureanu Gheorghe – Parohia Condeeşti

Related Posts

Sari la conținut