Cea de-a șaptea ediție a Festivalului concurs de cântări pascale „Hristos a Înviat!” la Manasia

Vineri, 06 mai, la Manasia s-a desfășurat cea de a VII-a ediție a Festivalului Concurs de Cântari Pascale „Hristos a Înviat!”. Evenimentul care a strâns laolaltă copii, părinți, cadre didactice și slujitori ai bisericii s-a desfășurat sub înălțătoarea mângâiere a Marii sărbători creștine, în istoricul lăcaș al bisericii „Înălțarea Domnului ”.

Concursul a fost organizat de Școala Gimnazială Manasia, profesorii organizatori au fost: Baciu Mihaela Antoaneta, Ianculescu Elena și Parohiile I si II din localitate, alături de preoții localității: Stan Ioan Corneliu, Constantin Dragoș și Dragomir Theodoru.

Au participat grupuri vocale din Alexeni – profesor coordonator Guta Florica; din Coșereni – profesor Mihai Marian; din Gârbovi – profesor coordonator Dinu Anca Luminița; din Manasia grupul vocal coordonat de profesor Vișan–Popescu Natalia și corul bisericii ”Înălțarea Domnului” îndrumat de cântărețul bisericesc Marian Teodor Mihai.

Școala Gimnazială „Ion Heliade Rădulescu” a fost reprezentată de elevul Roman Mihai – interpret la vioară, îndrumat de profesor Dinu Anca Luminița. Școala din Ion Roată a fost reprezentată de o trupă de teatru coordonată de profesor Iordache Victoria.

Au participat cu lucrări de pictură religioasă elevi de la școlile din Manasia, Alexeni, Gârbovi și Malu Roșu care au redat prin culoare emoția Învierii Domnului Hristos .

Evenimentul a fost emoționant și înălțător deopotrivă căci participanții au transmis prin cântec și vers bucuria Învierii lui Hristos și bucuria de a fi împreună în Sfânta Biserica în zi de mare sărbatoare creștină.

A consemnat doamna profesor Ianculescu Elena

Related Posts

Sari la conținut