Postul Mare – vreme a faptelor bune în Parohia Fierbinți Târg

Pentru a fi bineplăcut lui Dumnezeu, postul trebuie unit totdeauna cu rugăciunea şi cu milostenia. Sfinţii Părinţi chiar aseamănă postul cu o pasăre, ale cărei aripi sunt rugăciunea şi milostenia. Când postim numai cu trupul, fără a ne ruga şi a face milostenie, sufletul nostru nu se poate înălţa spre Dumnezeu. Acestea, rugăciunea şi milostenia, împreună cu postul fac sufletul mai puternic, mai uşor şi îi dau aripi.

În temeiul celor menționate mai sus, luni, 04 aprilie 2016, preacucernicul părinte paroh Andrei – Gabriel Ghiaur de la Parohia Fierbinți Târg, însoțit de un consilier parohial, s-a deplasat la domiciliul mai multor oameni aflați în dificultate materială și în singurătate, pentru a împărți mai multe daruri de haine și dulciuri. Astfel, părintele a cercetat 2 familii cu mai mulți copilași, dăruindu-le haine și dulciuri, apoi i-a vizitat pe seniori de la Centrul Medico – Social din Fierbinți, cărora le-a oferit dulciuri. Ca la finalul vizitelor pastorale, să-i cerceteze pe bătrânii singuri din parohie, spre a le dărui dulciuri de post.

Această activitate social – filantropică a fost posibilă datorită generozității enoriașilor. Hăinuțele pentru copii, fiind tricotate și donate de ,,Fundația Copii în Dificultate” din București prin Sectorul Social – Misionar din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, respectiv prin Biroul de Asistență Socială al Protopopiatului Urziceni.

A consemnat preot paroh dr. Andrei – Gabriel Ghiaur, Parohia Fierbinți Târg

Related Posts

Sari la conținut