Ședința administrativă lunară cu preoții din cadrul Protopopiatului Urziceni

Joi, 17 martie 2016, a avut loc ședința administrativă lunară cu preacucernicii preoți din cadrul Protopopiatului Urziceni. Din partea Centrului Eparhial, cu binecuvântarea Chiriarhului locului, a fost prezent preacucernicul părinte Cristi Gavrilă, Consilier Administrativ – Bisericesc în cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

După rostirea rugăciunii, părintele protopop Aurel Berbec a dat citire adreselor primite de la Centrul Eparhial, atrăgând atenția asupra necesității intensificării activităților culturale, sociale și administrativ-gospodărești în comunitățile parohiale. Apoi, preacucernicia sa a prezentat preoților modul desfășurării Procesiunii cu moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena de la Catedrala Patriarhală, eveniment organizat de Parohia ,,Sf. Împărați” – Urziceni în perioada 07-10 aprilie 2016, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor.

Preacucernicul părinte Cristi Gavrilă, Consilier Administrativ – Bisericesc, a transmis preoților arhiereasca binecuvântare a Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, și a asigurat cadrul unui dialog constructiv pe marginea subiectelor actuale din viața comunităților parohiale.

Cu această ocazie, Părintele Andrei – Gabriel Ghiaur de la Parohia Fierbinți Târg a prezentat referatul dogmatic ,,Buna Vestire – începutul mântuirii noastre”.

A consemnat Pr. Dr. Andrei – Gabriel Ghiaur, Secretar al Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut