Mama este femeia care se oferă lui Dumnezeu și planurilor Lui

Ca o culme a zilelor noastre, pentru păcatele necredinței, încercările vin asupra noastră și suntem datori să apăram taina creației divine.

Căsătoria este una din cele mai importante taine instituite de Dumnezeu în favoarea și spre fericirea omului.

Începutul vieții de familie este credința în Dumnezeu. Ea este ancora ce încă ne menține pe linia de plutire. Într-o lume unde totul se clatină ne trebuie un reazăm. Acest reazăm, care ne susține, este căminul nostru. Acest cămin are nevoie de un suflet, de o inimă care să ne mângâie și să ne încurajeze. Această inimă nu poate fi decât inima unei femei, a unei mame.

Așa cum iubirea este esența Legii celei noi, tot așa maternitatea este apogeul existențial al femeii, plinirea și desăvârșirea ei. Niciodată femeia nu e atât de aproape de Dumnezeu ca atunci când devine mamă.

Toți suntem copiii unei mame dăruite de Dumnezeu, inima ei fiind singurul loc unde ne putem refugia, chiar dacă părul ne este cărunt și ochii îmbătrâniți de vreme.

Pentru toate aceste sentimente descrise mai sus și pentru tot ceea ce reprezintă femeia, plinită prin definiția de mamă, duminică, 06 martie 2016, grupul de cateheză Sfânta Cuvioasă Parascheva al Parohiei Adormirea Maicii Domnului Gârbovi 1 a susținut un program artistic.

După săvârșirea Sfintei Liturghii preacucernicii preoți Berbec Aurel și Augustin Costel au oferit tuturor femeilor prezente un mărțișor dulce, împlinind astfel momentul de recunoștință început de copii.

Berbec Victorița

Related Posts

Sari la conținut