Unirea Principatelor Române sărbătorită de enoriașii Parohiei Gârbovi 1

Duminică, 24 ianuarie 2016, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în toate bisericile din Protopopiatul Urziceni a fost săvârșită Slujba de Te Deum în amintirea evenimentului Unirii Principatelor Române.

În Biserica Adormirea Maicii Domnului Gârbovi 1, după oficierea Sfintei Liturghii și a slujbei de Te Deum, membrii grupului de cateheză parohial Sfânta Cuvioasă Parascheva, pregătiți de preoții parohiei, au interpretat ”Hora Unirii”. Emoționantele versuri ale lui Vasile Alecsandri au trezit în sufletele celor prezenți scumpul sentiment al iubirii de țară și neam.

În cuvântul său părintele protopop Berbec Aurel a subliniat importanța afirmării acestor sentimente în contextul social actual, când este cultivată tot mai mult dezbinarea și înstrăinarea de valorile morale creștine. De asemenea a îndemnat la eficientizarea la nivel local a demersului de salvare a familiei românești, creștină și autentică, inițiat la nivel național de Coaliția pentru familie.

Protopop Berbec Aurel

Related Posts

Sari la conținut