Unirea Principatelor Române în Protopopiatul Urziceni

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Protopopiatul Urziceni prin Biroul de Asistență Socială a organizat pentru copiii ce alcătuiesc grupul ”Muguri de lumină” al protopopiatului o acțiune dedicată Unirii Principatelor Române.

Astfel, în data de 23 ianuarie 2016, în cadrul întâlnirii săptămânale doamna Ungureanu Ecaterina – profesor, psiholog și voluntar în cadrul biroului a prezentat informațiile relevante și a subliniat pentru cei prezenți semnificația acestui moment istoric important, ajuns la cea de-a 157-a aniversare.

În continuare copiii au urmărit un filmuleț cu informații, fotografii și documente din acea perioadă iar după aceasta, doamnele voluntare au citit copiilor trei povestioare și anume:

Povestirea populară ”Ocaua lui Cuza”; Moș Ion Roată și Unirea; Cuza Vodă la Poarta Otomană. La final, copiii alături de Toma Adriana Mariana – coordonatorul grupului și doamnele voluntare: Ungureanu Ecaterina, Nae Petra și Marcu Georgeta au cântat și jucat ”Hora Unirii” – cunoscutul cântec pe versurile poeziei cu același titlu scrise de Vasile Alecsandri.

În cadrul întâlnirii, Preacucernicul Părinte Gangă Nicolae – preot misionar în cadrul Protopopiatului Urziceni le-a vorbit și prezentat copiilor un material Power Point despre Pilda Talanților la cateheza din această săptămână.

În încheiere toți cei prezenți au servit sucuri și dulciuri.

Toma Adriana Mariana – asistent social Protopopiatul Urziceni

Related Posts

Sari la conținut