Ziua Culturii Naționale – Mihai Eminescu, un geniu al poeziei românești

Sâmbătă, 16 ianuarie 2016, în cadrul întâlnirii săptămânale organizate de Biroul de Asistență Socială pentru copiii din comunitate ce alcătuiesc grupul de cateheză ”Muguri de lumină” al Protopopiatului Urziceni a avut loc o acțiune dedicată Zilei Culturii Naționale și implicit a marelui poet și prozator Mihai Eminescu cu prilejul împlinirii a 166 de ani de la nașterea acestuia (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889).

Astfel, sub îndrumarea coordonatorului grupului Toma Adriana Mariana – asistent social și a doamnelor voluntare: Nae Petra – învățătoare și Ungureanu Ecaterina – psiholog, copiilor le-a fost prezentată cronologia, succesiunea în timp a evenimentelor din viața poetului.

În continuare cei prezenți au urmărit un material Power Point cu diverse cugetări și aforisme ale poetului Mihai Eminescu, copiilor fiindu-le oferite și explicațiile necesare.

După aceasta, copiii au recitat mai multe poezii în care poetul a vorbit despre țară și dragostea față de aceasta, despre natură dar și despre sentimentul de iubire. Au fost audiate de pe internet cântecele O, mamă… și Sara pe deal.

Pe urmă, copiii au completat în funcție de vârstă 3 fișe de lucru inspirate din opera poetului una fiind bazată pe cuvinte încrucișate și au interpretat vocal cântecul Codrule, codruțule pe versurile poeziei ”Revedere”.

La încheierea acestei frumoase și utile acțiuni toți cei prezenți au servit dulciuri și sucuri.

Toma Adriana Mariana – asistent social Protopopiatul Urziceni

Related Posts

Sari la conținut