Credincioșii din Parohia Fierbinți Târg în pelerinaj

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Parohia Fierbinți Târg a organizat în data de 06 octombrie 2015 un pelerinaj la Catedrala Mitropolitană din Iași, unde se află spre închinare sfintele moaștele ale Sfintei Cuvioase Parascheva. La pelerinaj au luat parte 24 de credincioși din localitatea Fierbinți Târg în frunte cu preacucernicul părinte paroh Andrei – Gabriel Ghiaur.

După ce au sărutat cu evlavie sfintele moaștele ale Sfintei Cuvioase Parascheva, la întoarcere spre casă, credincioșii din Fierbinți Târg au vizitat Mănăstirea Vlădiceni, unde au fost întâmpinați de părintele Iachint care a rostit un frumos cuvânt de învățătură despre necesitatea credinței în Dumnezeu și a predării noastre complete în mâinile Sale proniatoare. După care, fiecare participant a primit din partea părintelui Calistrat o carte de rugăciuni și un dvd cu predici ziditoare de suflet.

Apoi, pelerinii au ajuns la Mănăstirea Hadâmbu, unde s-au închinat cu deosebită evlavie Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului adăpostită în biserica veche de piatră a mănăstirii, ctitorită în anul 1659 de chelarul de origine greacă Iani Hadâmbu.

Considerăm că pelerinajul a fost de un real folos duhovnicesc, având un caracter pastoral – misionar și înscriindu-se în cadrul manifestărilor din parohia noastră închinate ,,Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi Anului comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete” în Patriarhia Română și al proiectului eparhial ,,Comunitățile creștin – ortodoxe. Candele aprinse în Bărăgan”.

A consemnat preot drd. Andrei – Gabriel GHIAUR

Related Posts

Sari la conținut