Seminar de formare interculturală

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU și bunăvoința preacucernicului Protopop Bogdan Ionuț Stancu, a fost implementată inițiativa preotului misionar rom Gangă Nicolae de a veni în ajutorul preoților ce au romi în parohie.

Astfel, luni 28 septembrie 2015, la sediul Protopopiatului Urziceni a avut loc un seminar cu tema : Romii, între legendă și adevăr istoric, susținut de părintele misionar împreună cu domnul Inspector școlar pentru minorități Sandu Ion.

În activitatea desfășurată s-au atins toate obiectivele din agenda de lucru propusă dintre care amintim:

– analiza critică, evoluția social-istorică a poporului rrom;

– identificarea caracteristicilor culturale specifice etniei rrome – principiile romanipen.

La această activitate interculturală au participat preoții din cuprinsul protopopiatului ce au în parohii comunități însemnate de romi, care și-au arătat interesul pentru acest segment de populație, pentru care vor demara ulterior actiuni de catehizare specifice.

În contextul dezvoltării curentelor neo-protestante din zonă, această acțiune vine sa consolideze atitudinea corectă a preoților din această parte a Epicopiei Sloboziei și Călărașilor în raport cu populația de etnie romă care se arată extrem de vulnerabilă din acest punct de vedere.

Preot Misionar Nicolae Gangă

Related Posts

Sari la conținut