Seminar de formare interculturală

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU și bunăvoința preacucernicului Protopop Bogdan Ionuț Stancu, a fost implementată inițiativa preotului misionar rom Gangă Nicolae de a veni în ajutorul preoților ce au romi în parohie.

Astfel, luni 28 septembrie 2015, la sediul Protopopiatului Urziceni a avut loc un seminar cu tema : Romii, între legendă și adevăr istoric, susținut de părintele misionar împreună cu domnul Inspector școlar pentru minorități Sandu Ion.

În activitatea desfășurată s-au atins toate obiectivele din agenda de lucru propusă dintre care amintim:

– analiza critică, evoluția social-istorică a poporului rrom;

– identificarea caracteristicilor culturale specifice etniei rrome – principiile romanipen.

La această activitate interculturală au participat preoții din cuprinsul protopopiatului ce au în parohii comunități însemnate de romi, care și-au arătat interesul pentru acest segment de populație, pentru care vor demara ulterior actiuni de catehizare specifice.

În contextul dezvoltării curentelor neo-protestante din zonă, această acțiune vine sa consolideze atitudinea corectă a preoților din această parte a Epicopiei Sloboziei și Călărașilor în raport cu populația de etnie romă care se arată extrem de vulnerabilă din acest punct de vedere.

Preot Misionar Nicolae Gangă

Related Posts