Procesiune cu sfintele moaşte ale Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul în parohia Valea Măcrişului

Cu binecuvăntarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, sfintele moaşte ale Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul de la Catedrala din Urziceni au fost aduse spre închinare în biserica “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din comuna Valea Măcrişului, în perioada 12-14 septembrie 2015.

Numeroşi preoţi şi credincioşi, precum şi oficialităţile locale, au întămpinat racla cu sfintele moaşte adusă de preacucernicul părinte Stancu Ionuţ-Bogdan, protopop al Urzicenilor. Pe timpul procesiunii, în ritm de toacă şi în cântări duhovniceşti, Bunul Dumnezeu a revărsat asupra pământului celui însetat din zona noastră, ploaie de bună trebuinţă spre folosul oamenilor.

Programul liturgic a debutat cu slujba de mulţumire adresată Preamilostivului Dumnezeu, prilej cu care preacucernicul părinte protopop a adresat un cuvânt de învăţătură tuturor celor prezenţi, evocând viaţa sfântului. Programul a continuat cu Taina Sfântului Maslu, cu slujba Vecerniei unită cu Litia, şi Miezonoptica.

Duminică, 13 septembrie, în ziua dinaintea sărbătorii Înălţării Sfintei Cruci, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de preacucernicul părinte protopop, înconjurat de un sobor de preoţi. La momentul predicii a fost amintită importanţa cinstirii Sfintei Cruci prin care creştinul vede în aceasta jertfa Mântuitorului nostru Iisus Hristos, lemnul crucii fiind altarul Său de jerftă.

Seara, clopotele au chemat credincioşii la slujba Vecerniei unită cu Litia, după care părintele paroh Petrescu Cristian a prezentat credincioşilor mărturii ale oamenilor vindecaţi de către Sfântul Ierarh Nectarie.

Luni, 14 septembrie, după oficierea Sfintei Liturghii si citirea Acatistului Sfântului Ierarh Nectarie, a urmat procesiunea de plecare a raclei cu sfintele sale moaşte.

Astfel, pe parcursul a trei zile credincioşii din Valea Măcrişului au avut prilejul să Îl roage pe Bunul Dumnezeu să le dăruiască întărire în credinţă, iertarea păcatelor, precum şi vindecarea bolilor sufleteşti şi trupeşti prin mijlocirea Sfântului Ierarh Nectarie – făcătorul de minuni.

A consemnat preot paroh Cristian Petrescu

Related Posts

Sari la conținut