Credincioșii din localitatea Fierbinți Târg în pelerinaj la Mănăstirea Prislop

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Parohia Fierbinți Târg și Parohia Stroești au organizat, în perioada 06 – 07 Iulie 2015, un pelerinaj la Mănăstirea Prislop. La pelerinaj au participat 26 de credincioși din localitatea Fierbinți Târg în frunte cu preacucernicii părinți Andrei – Gabriel Ghiaur de la Parohia Fierbinți Târg și Adrian Andrei de la Parohia Stroești.

Primul popas duhovnicesc s-a făcut la Mănăstirea Ghighiu, județul Prahova, unde credincioșii s-au închinat cu evlavie la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului Siriaca. Apoi, pelerinii din Fierbinți au poposit la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus, ctitorie brâncovenească din secolul al XVII – lea, situată la poalele Munților Făgăraș.

Ajunși la Mănăstirea Prislop, pelerinii au vizitat biserica mănăstirii, mormântul părintelui Arsenie Boca și peștera unde s-a nevoit Cuviosul Ioan de la Prislop.

A doua zi, pelerinii fierbințeni au vizitat Catedrala Mitropolitană ,,Sfânta Treime” din Sibiu, unde s-au închinat moaștelor Sfântului Andrei Șaguna. Apoi, credincioșii din Fierbinți au vizitat Mănăstirea ,,Sfântul Apostol Andrei” – Berivoii Mari, care este așezată pe malul râului Berivoi, ce izvorăște din Munții Făgăraș, într-o minunată poiană înconjurată de codrii foioaselor și rășinoaselor. Pelerinajul s-a încheiat cu vizitarea Mănăstirii ,,Acoperământul Maicii Domnului” – Dejani, care a fost reînființată în anul 1990 pe locul unui vechi așezământ monahal, distrus în 1791, de la care se păstrează astăzi o icoană de lemn a Sfântului Nicolae, un clopot (care datează din anul 1320), precum și fântâna.

Considerăm că pelerinajul a fost de un real folos duhovnicesc, având un caracter pastoral – misionar, înscriindu-se în cadrul anului omagial al ,,misiunii parohiei și mănăstirii azi” și al proiectului eparhial ,,Comunitățile creștin – ortodoxe. Candele aprinse în Bărăgan”.

A consemnat preot drd. Andrei – Gabriel Ghiaur de la Parohia Fierbinți Târg

Related Posts

Sari la conținut