Sfârșit de an școlar la Colegiul National ,,Grigore Moisil’’ Urziceni Ialomița

Omul, chip al lui Dumnezeu, a fost și este copleșit de daruri. Între acestea timpul este unul din cele mai de preț. Vremea pe care o primim spre viețuire intră în planul din veci al Tatălui Ceresc, se cristalizează în istorie și devine mărturie la judecată.

De aceea cu ocazia festivitații de premiere de la Colegiul Național Grigore Moisil Urziceni din data de 19 iunie și în baza parteneriatului încheiat între Parohia ,,Sfinții Împărați Constantin și Elena – Urziceni și același Colegiu, un număr de 15 elevi merituoși au primit daruri din partea Părintelui paroh Stancu Bogdan Ionut, Protopop de Urziceni, daruri ce au constat în cărți de învățătură ortodoxă, iconițe cu Sfântul Ierarh Ioan Gură de Aur și un lănțișor cu Sfânta Cruce.

În cuvântul de învățătură Părintele Protopop Stancu Bogdan Ionuț a felicitat întreg efectivul de cadre didactice și de elevi pentru dobândirea statutului de școală europeană de către Colegiul Național Grigore Moisil și pentru mărturisirea publică a credinței lor prin participarea la ora de religie, arătând prin aceasta și dorința lor de creștere duhovnicească.

De asemenea, aflându-ne în postul Sfinților Apostoli, Părintele Protopop i-a îndemnat pe cei prezenți la post, rugăciune și la participarea la sfintele slujbe, spre a-L putea primi cum se cuvine pe Domnul Hristos în sufletele lor prin Sfintele Taine.

A consemnat Pr. Prof. Vasile Costin, Colegiul National Grigore Moisil, Urziceni, Ialomița

Related Posts

Sari la conținut