Rugăciuni pentru ploaie săvârșite în Parohia Gârbovi I

Vineri, 12 iunie 2015, urmând îndemnului Preasfințitului Părintelui nostru VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Parohia Adormirea Maicii Domnului Gârbovi I a fost săvârșită slujba de sfințire a apei urmată de rânduiala specială de rugăciune la vreme de secetă. Slujba a fost precedată de procesiunea cu icoana Maicii Domnului, desfășurată de la biserica parohială către ieșirea din localitate.

La acest demers duhovnicesc s-au alăturat Preacucernicul Preot Traian Alexe de la Parohia Grindu și Preacucernicul Preot Ioan Germin Popa de la Parohia Gârbovi II, precum și domnul Grigore Popa, Primarul Comunei Gârbovi.

Lacrimile mulțimii de credincioși prezenți au însoțit rugăciunile preoților către Milostivul Dumnezeu. Locuitorii localității Gârbovi au ca principală îndeletnicire agricultura. Din acest motiv seceta prelungită ar putea afecta întreaga comunitate.

În predica rostită la sfârșitul sfintei slujbe Preacucernicul părinte Aurel Berbec, paroh al Parohiei Gârbovi I a subliniat importanța rugăciunii și a recunoștinței pe care suntem datori să o avem către Tatăl nostru cel Ceresc, Făcătorul nostru de bine al tuturor.

Preot Paroh Berbec Aurel

Related Posts

Sari la conținut