Hram la Biserica Sfânta Treime din Urziceni

După bucuria prilejuită de prezenţa Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor la Catedrala din Urziceni, unde a oficiat alături de un impresionant sobor de preoţi şi diaconi Sfânta Liturghie la Praznicul Cincizecimii urmată de Vecernia plecării genunchilor, starea de înălţare duhovnicească a continuat în după-amiaza aceleiaşi zile la Biserica Sfânta Treime din centrul vechi al oraşului.

Aici, cu ocazia hramului a fost săvârşită Taina Sfântului Maslu, la slujbă participând un ales sobor de preoţi din Protopopiatul Urziceni şi numeroşi credincioşi ai celor patru biserici din oraş. Preacucernicul Părinte Ovidiu Dincă a impresionat auditoriul printr-un frumos cuvânt de învăţătură despre importanţa lucrării Duhului Sfânt în viaţa Bisericii şi a conlucrării omului cu harul necreat, curăţitor şi sfinţitor, ce izvorăşte din sânul Preasfintei Treimi.

Ziua următoare, la sărbătoarea hramului Bisericii Sfânta Treime, bucuria a continuat într-o atmosferă comunială centrată pe Sfânta Liturghie săvârşită sub protia Preacucernicului Părinte Protopop Bogdan Ionuţ Stancu. Alături de parohul Bisericii Sfânta Treime, Preacucernicul Părinte Oancea Ionel Daniel şi de coslujitorul său, Preacucernicul Părinte Claudiu Buză, la slujbă au participat numeroşi preoţi din cuprinsul eparhiei şi un număr mare de credincioşi din Urziceni, printre aceştia numărându-se şi domnul primar Constantin Sava şi domnul viceprimar Cristea Nicolae. Predica a fost rostită de Preacucernicul Părinte Bogdan Dărândău, care, însufleţit de luminosul praznic şi de atmosfera de rugăciune a Sfintei Liturghii, a exprimat în cuvinte vii învăţături patristice despre Sfânta Treime şi despre lucrarea lăuntrică a omului iubitor de Dumnezeu.

Pregătiţi prin Spovedanie şi nevoinţă personală, numeroşi credincioşi au primit Sfânta Euharistie, nu numai ca un premiu pentru virtuţi sau ca pe o cunună pentru ostenelile personale, ci, mai ales, ca dar al lui Dumnezeu revărsat la ceas de mare sărbătoare în inima acestei comunităţi.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, după slujba de parastas în cinstea ctitorilor, binefăcătorilor şi slujitorilor bisericii, Preacucernicul Părinte Protopop a evidenţiat progresul realizat în înveşmântarea picturală a sfântului lăcaş, prin osteneala şi purtarea de grijă a Consiliului local, a parohienilor şi a preoţilor slujitori, încurajând continuarea acesteia. Totodată a felicitat personal, alături de părintele paroh Oancea Daniel, pe domnii primar şi viceprimar pentru dragostea pe care aceştia o manifestă faţă de Biserică.

După agapa ce a avut loc în curtea bisericii, Parohia Sfânta Treime a mai fost gazda unei bucurii: botezul micuţei Maria Răileanu, fiica Preacucernicului Părinte Marius Răileanu, Parohia Uleşti, având ca naş pe parohul bisericii ce a găzduit evenimentul, Precucernicul Părinte Oancea Ionel Daniel.

A consemnat

Preot Buză Claudiu

Related Posts

Sari la conținut