Ședința Administrativă lunară în cadrul Protopopiatului Urziceni

Marți, 12 mai 2015, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în Protopopiatul Urziceni a avut loc Ședința Administrativă Lunară.

Preacucernicul Părinte Consilier Administrativ Bisericesc Cristi Gavrilă a prezidat lucrările ședinței de luna aceasta. Preacucernicia sa a expus celor prezenți aspecte administrativ-gospodărești bune de urmat la nivel parohial.

Preacucernicul Protopop Stancu Bogdan Ionuț a prezentat preoților cele mai noi comunicări primite de la Sfânta Episcopie.

Anul 2015 a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca an comemorativ al marilor păstori de suflete din Eparhii. Ținând cont de acest îndemn la ședința de luna aceasta a fost omagiat părintele arhimandrit Teofil Belea, fost stareț al Mănăstirii Balaciu.

Preacucernicul preot Valentin Manea de la parohia Jilavele I prezentat un referat biografic al Părintelui Arhimandrit Teofil Belea. Preacuviosul părinte Serafim Rotaru, actualul stareț al Mănăstirii Balaciu a readus în memoria celor prezenți personalitatea deosebită a părintelui Teofil Belea, precum și contribuția majoră pe care acesta a avut-o la progresul duhovnicesc al oamenilor pe care i-a cunoscut.

Părintele Consilier Administrativ Bisericesc Cristi Gavrilă a evocat de asemenea personalitatea părintelui arhimandrit Teofil.

Preot Berbec Aurel, secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut