Cerc catehetic în Protopopiatul Urziceni

În ultima zi a lunii aprilie la parohia Alexeni, Protoieria Urziceni, s-a derulat o lecţie catehetică demonstrativa la care au participat Preoţi din cercul pastoral, Domnul Inspector Tănase Alexandru, de la Centrul Eparhial, Pr. Protopop Bogdan Stancu-Ionut şi Pr. Minea Daniel-Mirel, responsabil cu cateheza.

Părintele paroh Costeleanu Aristide a susţinut tema – Crearea Lumii – în faţa a optsprezece copii din clasa a II-a de la Şcoală din localitate, copii ce au fost însoţiţi de Dn. Învăţător Guta Florica. Pe parcursul desfăşurării orei catehetice copiii au fost încurajaţi să participe, dând răspunsuri prompte şi corecte la toate întrebările adresate.

Din grupul de copii prezenţi s-au evidenţiat un număr de patru copii care deşi erau de religie musulmană au participat activ pe parcursul întregii ore catehetice.

La final Domnul Inspector şi Părintele Protopop au avut câte o intervenţie prin care au încurajat copiii îndemnându-i să participe la acţiunile şi Slujbele Sfintei Biserici, iar Părintele Protopop le-a oferit copiilor iconiţe cu Sf. Ioan Gură de Aur şi cu Sf. Nectarie.

Ora catehetică s-a încheiat prin cantarea – Hristos a Înviat! -, cântată de toate persoanele prezente, copii şi adulţi.

A consemnat Pr. responsabil

Minea Daniel-Mirel

Related Posts

Sari la conținut