Filantropie și frățietate la Catedrala din Urziceni

La inițiativa Părintelui Protopop Bogda-Ionuț Stancu, în ședința lunară cu preoții din Protopopiatul Urziceni, ce a avut loc în luna martie, s-a pus în discuție faptul că anul 2015 este declarat de Sfântul Sinod Anul misiunii în parohie. Astfel s-a hotărât ca toate parohiile de gradul I și II din Protopopiatul Urziceni să sprijine acțiunile social-filantropice din parohiile de gradul III și misionare.

În Vinerea Mare a anului 2015, Catedrala din Urziceni a dăruit 10 pachete cu alimente și produse igienico-sanitare pentru familiile nevoiașe din Parohia Hagiești (misionară) ca un gest de frățietate între creștinii ortodocși din două parohii ialomițene.

În aceeași zi, Părintele Misionar Nicolae Gangă, împreună cu Preotul Adrian Lucian Scărlătescu, Dascălul Mihai Gheorghe și Paracliserul Iulian Bițineanu, de la Catedrala din Urziceni au mers în cartierul Catanga pentru a împărți pachete familiilor nevoiașe cu mulți copii.

Donația a fost posibilă prin daniile și ajutorul la care contribuie periodic enoriașii parohiei noastre. Ca în fiecare an, cei mai bucuroși au fost copiii.

Related Posts

Sari la conținut