Sesiuni de informare în Liceele din Urziceni

Cu binecuvântarea și cu purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, în data de 18.03.2015 au fost susținute trei sesiuni de informare pentru elevii liceelor din Municipiul Urziceni.

Motivate de necesitatea dezvoltării laturii afective a frumoșilor noștri tineri, sesiunile au provocat mințile participanților la discuții pe baza unor apoftegme ale Sf. Ioan Gură de Aur, sărbătorit în mod deosebit în acest an în Patriarhia Română.

Dialogul a fost moderat de preacucernicul părinte Ovidiu Dincă și de preacucernicul părinte Daniel Mirel Minea, la el participând și profesorii de religie din unitățile școlare amintite.

Contrar tendințelor agresive a unui grup minoritar de a scoate educația religioasă din școli, elevii s-au implicat în mod real în dialog, arătându-și dragostea de Biserică și de învățăturile ei.

Cu certitudine aceste întâlniri reprezintă atât o emulație a spiritului, cât și o împărtășire reciprocă de năzuințe ale tuturor.

Cele trei licee care și-au arătat disponibilitatea pentru această întâlnire sunt:

Colegiul Național ”Grigore Moisil” – reprezentat de domnul director Rădulescu Viorel; Liceul Tehnologic ”Sfânta Ecaterina” – reprezentat de doamna director Ioniță Sultana; Liceul Tehnologic Urziceni – reprezentat de domnul director Miclea Dan. Sesiunile de informare sunt un model de bună practică ce dovedește colaborarea rodnică dintre Biserică și Școală.

Acestea au început să dobândească un caracter de perenitate, fiind o tradiție în Protopopiatul Urziceni.

Pr. Drd. Ovidiu Dincă

Related Posts

Sari la conținut