Copiii din Gârbovi își doresc ora de religie în școala lor

Miercuri, 04 martie 2015, începând cu ora 13, la școala Gimnazială Gârbovi a avut loc un eveniment menit să întărească statutul orei de religie la nivel local. Părintele Berbec Aurel, preot paroh al Parohiei Adormirea Maicii Domnului Gârbovi I a susținut o oră de curs pentru elevii claselor a 7-a A și B.

În cadrul întâlnirii elevii au primit lămuriri privitoare la rânduiala și simbolismul Proscomidiei, subliniindu-se faptul că anul 2015 a fost declarat de Patriarhia Română ca an comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur, autor al Sf. Liturghii săvârșită cel mai des în timpul anului bisericesc. Expunerea a fost completată de o prezentare power-point.

Cu acest prilej a fost reînnoit parteneriatul dintre Școala Gimnazială Gârbovi și Parohia Adormirea Maicii Domnului Gârbovi I.

Acest parteneriat s-a arătat productiv în această perioadă dificilă pe care ora de religie o traversează la nivel național. În urma efortului comun depus de domnul profesor de religie Raul Ciprian Sârbu și de preoții parohi din parohiile Gârbovi I și Gârbovi II, înscrierea elevilor la ora de religie s-a realizat până la data de 04 martie 2015 în proporție de peste 95%.

Pr. Berbec Aurel, secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut