Cerc pastoral – misionar la Parohia Stroești

Joi, 29 ianuarie 2015, în ajunul sărbătorii Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, a avut loc prima întâlnire din acest an a preoților din Cercul pastoral – misionar Dridu – Fierbinți în biserica parohială Stroești din orașul Fierbinți Târg. Cu această ocazie s-a săvârșit Slujba Vecerniei unită cu Litia, urmată de citirea Acatistului Sfinților Trei Ierarhi.

La momentul cuvenit predicii, preacucernicul părinte Andrei – Gabriel Ghiaur de la parohia Fierbinți Târg a rostit un cuvânt de învățătură cu titlul ,,Sfinții Trei Ierarhi – luminători ai Bisericii creștine și învățători ai dogmei trinitare”, amintind la finele cuvântării că la nivelul Patriarhiei Române acest an a fost proclamat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca „Anul omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi” și ,,Anul comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur și al marilor păstori de suflete din eparhii”.

La final, preotul paroh Adrian Andrei a mulțumit părintelui Andrei – Gabriel Ghiaur pentru cuvântul de învățătură, preoților slujitori și credincioșilor pentru prezență, și a subliniat foloasele bucuriei comuniunii.

Related Posts

Sari la conținut