Catedrala din Urziceni, în Ajunul Crăciunului, alături de cei nevoiași

La Catedrala Sfinții Împărați din Urziceni, după ce au fost ajutați copiii din Centrul de zi – Urziceni, precum și alți copii din familii defavorizate, colecta de Crăciun a continuat pentru păstrarea tradiției parohiei de a fi prezenți în Ajunul Crăciunului la familiile nevoiașe din cel mai sărac cartier al orașului, situat la ieșirea dinspre Slobozia, în care se găsesc preponderent rromi.

Alături de Părintele co-slujitor Adrian Lucian Scărlătescu și Părintele misionar Nicolae Gangă, au fost dascălul Mihai Gheorghe și paracliserul Iulian Bițineanu, care au împărțit pachete de alimente unui număr de 30 familii.

În prealabil, Părintele misionar a făcut o anchetă socială pentru actualizarea datelor privind aceste familii: număr de copii, ocupații, număr de bolnavi, etc. În încheierea vizitei pastorale, Părintele misionar, după obiceiul străbun, a mers cu icoana. Așa a putut vorbi printre alții și cu un paraplegic, care, în ciuda neputinței da fi mereu prezent la biserică, totuși se împărtășește de câte ori poate, prin chemarea la domiciliu a preotului.

Cei mai bucuroși, și de cadouri, și de vizita cu icoana Nașterii Domnului, au fost copiii, în număr mare în această zonă a urbei. Bucuria întipărită pe chipurile lor ne face să vrem să fim cât mai repede în mijlocul lor.

(a consemnat Preot Adrian Lucian SCĂRLĂTESCU)

Related Posts

Sari la conținut