Taina Sfântului Maslu ca Pelerinaj la Urziceni

Din anul 2009, la inițiativa părintelui Bogdan Ionuț Stancu, Protopop de Urziceni, s-a îndătinat obiceiul ca cei șapte preoți ai orașului de reședință a Protopopiatului să săvârșească împreună Taina Sfântului Maslu în Posturile Crăciunului și Sfintelor Paști precum și în ajunurile hramurilor bisericilor din urbe.

S-a respectat tradiția și anul acesta iar credincioșii, mutând-se de la o biserică la alta, au resimțit aceasta ca participarea la un pelerinaj.

După fiecare slujbă, unul dintre slujitori a ținut cuvânt de învățătură.

Au mai participat, ca invitați, și alți preoți din parohiile Protopopiatului Urziceni.

Pelerinajul dinaintea Nașterii Domnului s-a încheiat, la Urziceni, marți, 9 decembrie 2014, la Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena. Cuvântul de învățătură a fost rostit de Preacucernicul Preot Claudiu Buză, de la Parohia Sfânta Treime, despre Viața în Hristos deosebită de viața în duhul lumii acesteia.

În Biserică învățăm să iubim, să ne ajutăm aproapele, să fim împreună și apoi, toate aceste valori să le răspândim în lume. Chiar dacă doar în Sfânta Liturghie auzim îndemnul Cu pace să ieșim! adresat nouă tuturor ca o chemare la apostolat, prin extrapolare, toate Sfintele Taine, toate Sfintele Slujbe ne cheamă la propovăduire, comuniune și asistență socială.

Fiecare Taină a Sfântului Maslu, a fost, la Urziceni, prilej de reamintire din partea Părintelui Protopop a Colectei din Postul Crăciunului la care am fost chemați de Sfântul Sinod. Credincioșii au venit nu doar cu uleiul, pâinea și făina pentru Sfântul Maslu ci și cu haine și alimente pentru cei săraci, împărțite apoi de preoți la orfani, săraci și familii cu mulți copii, întărind comuniunea în Hristos.

Pelerinajul se va încheia cu adevărat prin spovedania și împărtășirea fiecăruia dintre pelerini.

Preot Adrian Lucian SCĂRLĂTESCU

Related Posts

Sari la conținut