Sfințirea noii case parohiale de la Parohia Bițina, Comuna Movilița

Vineri, 21 noiembrie 2014, de sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului, s-a desfăşurat un eveniment deosebit pentru enoriaşii Parohiei Biţina.

Preacuviosul părinte arhimandrit Rafael Mîţ, vicar administrativ al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, împreună cu părintele Bogdan-Ionuţ Stancu, Protopop de Urziceni, înconjuraţi de un sobor de preoți au săvârşit slujba de sfinţire a noii case parohiale, finalizate recent de părintele paroh, ajutat de enoriaşi şi autorităţile locale.

În cuvântul de învățătură, rostit după slujbă, părintele vicar Rafael Mîţ a apreciat râvna părintelui Adrian Andrei, de a duce la bun sfârşit acest proiect, rugând pe Mântuitorul Hristos şi Maica Domnului, să le răsplătească tuturor ostenitorilor milostenia. Preacuvioșia sa a transmis totodată şi mesajul Preasfinţitului Părinte Episcop VINCENȚIU, de binecuvântare şi rodnic spor, în noua misiune încredinţată părintelui Andrei Adrian transferat la Parohia Stroiești din orașul Fierbinți Târg.

A fost remarcată cu bucurie de către părintele protopop, deosebita conlucrare între credincioşi şi biserică, stare ce a rămas prezentă din vremea când preacucernicia sa păstorea micuța comunitate de creștini din Bițina, felicitând în același timp pe toţi cei prezenţi pentru ataşamentul şi implicarea lor.

La final părintele Andrei Adrian a mulţumit tuturor credincioșilor pentru frumoasa colaborare pe care a avut-o în cei cinci ani în care a păstorit această parohie, încredințându-i că îi va purta în continuare în rugăciuni.

A consemnat preot Alin Constantin Partenie,

paroh al parohiei Lilieci, coordonator de cerc pastoral

Related Posts

Sari la conținut