Dezinformare referitoare la preotul din satul Brătia

În săptămânalul „Independent” din 13 noiembrie 2014, au fost publicate sub protecţia anonimatului (!) informații eronate şi jignitoare la adresa preotului Marian Bolborici din satul Brătia, comuna Axintele, judeţul Ialomiţa, care slujeşte de aproape 10 ani în această parohie misionară. Pentru corecta informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

În primul rând, informaţia că autorităţile locale au încercat să adopte o hotărâre de consiliu local prin care să-l împroprietărească pe preot este falsă. Casa parohială nu constituie un bun imobiliar al preotului Marian Bolborici, ci al comunităţii creștin-ortodoxe din satul Brătia, comuna Axintele.

În al doilea rând, construirea casei parohiale a început în anul 2003 la iniţiativa fostului preot Daniel Oancea, cu acordul verbal al fostului primar Stelian Butoi, care a înţeles nevoile comunităţii creștin-ortodoxe de a avea un preot care să locuiască în parohia Brătia. Întrucât părintele Daniel Oancea a fost transferat în anul 2005 la Parohia Sfânta Treime – Urziceni, noului preot Marian Bolborici i-a revenit datoria de a continua şi finaliza lucrările de construcţie. Astfel, părintele Marian Bolborici a reuşit să realizeze branşamentul casei la reţeaua de electricitate a comunei şi finisajele. În paralel, părintele Bolborici a făcut demersuri pe lângă Primăria comunei Axintele în vederea rezolvării situaţiei juridice a terenului, având în vedere faptul că aceasta aparţine Ministerului Educaţiei si Cercetării.

În al treilea rând, este jignitoare atitudinea jurnaliştilor anonimi (!) ai săptămânalului „Independent” care compară biserica cu hramul Sfânta Treime – Brătia cu un magazin, butic sau frizerie. Preotul paroh Marian Bolborici desfășoară o intensă activitate pastorală şi numeroase acțiuni social-filantropice pentru familiile sărace din localitate. În acest sens, le reamintim modul exemplar în care preotul paroh a acţionat în timpul căderilor abundente de zăpadă din iarna trecută.

În concluzie, articolul anonim (!) din săptămânalul “Independent” este tendențios şi denotă lipsă de deontologie, invidie şi ură faţă de Biserică şi slujitorii ei.

Serviciul de presă al Protopopiatului Urziceni

[]

Related Posts

Sari la conținut