Sfântul Ierarh Nectarie prăznuit la Catedrala din Urziceni

Duminică, 09 noiembrie 2014, când Biserica dreptmăritoare îl cinstește pe Sfântul Ierarh Nectarie, Catedrala din Urziceni și-a sărbătorit ocrotitorul.

Prăznuirea celui de-al doilea Hram al Catedralei a început din seara zilei de 08 noiembrie cu săvârșirea slujbei Vecerniei și a Tainei Sfântului Maslu.

În ziua Sfântului Nectarie, care a coincis anul acesta cu ziua de duminică, programul religios a început cu slujba Utreniei, urmată de Sfânta Liturghie, acatistul Sfântului Nectarie și parastasul pentru fericiții ctitori.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENȚIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, slujba de hram s-a desfășurat sub protia preacucernicului părintele Consilier Gabriel Oproiu.

Părintele Protopop Bogdan Ionuț Stancu, parohul bisericii, a adus cuvânt de mulțumire părintelui Consilier pentru bucuria comuniunii în cadrul Sfintei Liturghii.

Numeroșii credincioși prezenți la slujba de Hram au adus rugăciunile lor către Sfântul Ierarh Nectarie, ale cărui Sfinte Moaște sunt adăpostite într-o raclă nouă realizată prin strădania părintelui protopop și prin jertfelnicia enoriașilor și închinătorilor Sfântului Lăcaș.

Începând cu 29 septembrie 2014 în Catedrala de la Urziceni au fost săvârșite 40 de Sfinte Liturghii, spre slava lui Dumnezeu și spre cinstirea Sfântului Ierarh Nectarie. Sfânta Liturghie din ziua hramului a împlinit această perioadă de rugăciune.

Întregul eveniment desfășurat în ziua de Hram a fost transmis în direct de Agenția de știri Lăcașuri Ortodoxe.

Preot Berbec Aurel, secretarul Protopopiatului Urziceni

Related Posts

Sari la conținut