EVENIMENT CULTURAL-DUHOVNICESC LA PAROHIA LILIECI, FILIA BOTENI

Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, mica dar inimoasa comunitate creştină ortodoxă din filia Boteni, parohia Lilieci, judeţul Ialomiţa, i-a sărbătorit pe ocrotitorii săi, Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil. Sărbătoarea a început prin oficierea Sfintei Liturghii, de către părintele paroh Alin Constantin Partenie, care în cuvântul de învăţătură a vorbit credincioşilor prezenţi despre bucuria spirituală a unei comunităţi creştine, de a fi sub ocrotirea Sfinţilor Arhangheli.

Evenimentul a continuat cu lansarea monografiei: BOTENI JUDEŢUL IALOMIŢA- CRONICA UNUI SAT RENĂSCUT, care apare cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, tipărită la Editura Destine din Bucureşti, având ca autori pe preoţii Alin Constantin Partenie şi Adrian Lucian Scărlătescu, precum şi pe domnul profesor doctor Sorin Geacu. Cartea este prima lucrare tipărită despre această localitate, bazată pe o monografie în manuscris a învăţătorului Gheorghe I. Cucu din 1943, dar şi pe alte documente mai vechi sau mai noi, pe care autorii le-au cercetat, reliefând însă şi lucrarea prezentă de înfrumuseţare şi dotare a sfintei biserici, care este singura instituţie prezentă în acest sat şi care a fost refăcută prin contribuţia celor 25 de familii ce au reşedinţa permanentă în localitate.

Volumul care apare sub egida „1994-2014 SLUJIRE ŞI DĂRUIRE. Două decenii de slujire arhierească în EPISCOPIA SLOBOZIEI ŞI CĂLĂRAŞILOR”, a fost aşteptat cu emoţie de cei prezenţi şi receptat cu bucurie, mulţumind lui Dumnezeu că satul astăzi există după ce fusese propus spre demolare, iar în anii ”90 mai locuiau aici doar 4 oameni. (A consemnat pr. Alin Constantin Partenie).

Related Posts

Sari la conținut