Icoana Maicii Domnului Pantanassa adusă în procesiune în Parohia Pelinul

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei si Călăraşilor, în Parohia Pelinul a avut loc o procesiune cu icoana Maicii Domnului Pantanassa. Odorul Sfânt, adus pentru binecuvântarea credincioşilor, este o copie a icoanei Maicii Domnului Pantanassa de la Mănăstirea Vatoped, care se găseşte de puţin timp la Parohia Modelu, Protopopiatul Călărași.

În data de 6 septembrie sfânta icoana a fost întâmpinată la intrarea în localitate de Preacucernicul Părinte Protopop Bogdan-Ionuţ Stancu împreună cu un sobor de preoţi si credincioşii parohiei. S-a mers apoi în procesiune către sfânta biserică, locul unde icoana a rămas până luni 8 septembrie 2014. În cuvântul de învăţătură, părintele protopop a vorbit despre importanţa Maicii Domnului în viaţa fiecărui creştin și mai ales despre ajutorul pe care îl oferă tuturor celor care o cinstesc și o venerează.

Bogatul program liturgic a oferit credincioşilor posibilitatea de a se ruga stăruitor la Maica Domnului, sfânta biserică fiind deschisă pe toata perioada pelerinajului.

A consemnat părintele Nelu Soare

Related Posts

Sari la conținut