HRAMUL BISERICII POGORÂREA DUHULUI SFÂNT DIN MANASIA

Duminică, 8 iunie 2014, când Biserica Ortodoxă a prăznuit marea sărbătoare a Pogorârii Sfântului Duh, Parohia Manasia 2 și-a sărbătorit hramul bisericii, întreaga comunitate îmbrăcând haine de sărbătoare.

Programul liturgic a început în ajunul praznicului cu săvârșirea slujbei Vecerniei unită cu Litia, la care a slujit un sobor alcătuit din preacucernicii preoți: Protopop Stancu Bogdan Ionuț de la Catedrala Sf. Împărați Constantin și Elena din Urziceni, Dincă Ovidiu de la Parohia Sf. Ierarh Nicolae Urziceni, Stan Corneliu și Constantin Dragoș de la Parohia Înălțarea Domnului Manasia, Prună Constantin de la Parohia Ion Roată, Olaru Mihail de la Parohia Colinele, Minea Daniel de la Parohia Sf. Arh. Mihail și Gavriil Jilavele, Ștefan Ion de la Parohia Armășești, Popa Ioan Germin de la Parohia Gîrbovi 2 și părintele Dragomir Theodoru, parohul comunității.

După slujbă părintele Dincă Ovidiu a rostit un frumos cuvânt de învățătură, în care a arătat importanța Sfintelor Taine pentru mântuire și lucrarea tainică a Sfântului Duh în Biserica lui Hristos. În continuare părintele protopop Stancu Bogdan Ionuț a apreciat frumoasa lucrare duhovnicească și administrativă desfășurată la această parohie de către preotul paroh împreună cu membrii comunități parohiale.

În încheierea slujbei de seară soborul de preoți a săvârșit slujba de sfințire a lumânărarului nou, ridicat în perioada octombrie 2013 – aprilie 2014 cu sprijinul Consiliului Local Manasia și al domnului Primar Oprea Gelal.

Duminică, în ziua Praznicului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de preacucernicii preoți Stan Corneliu de la Parohia Înălțarea Domnului Manasia, Berbec Aurel de la Parohia Adormirea Maicii Domnului Gârbovi I și părintele Dragomir Theodoru.

La finalul Sfintei Liturghii preotul paroh a mulțumit credincioșilor și autorităților locale care au sprijinit lucrările la Sfântul Locaș precum și tuturor celor care, cu timp și fără timp, s-au implicat în buna organizare a manifestărilor prilejuite de hramul bisericii parohiale.

Tradiționala agapă a fost încă un prilej de comuniune și de bucurie a credincioșilor.

A consemnat Preot paroh Theodoru Dragomir

Related Posts

Sari la conținut