Moaştele Sfântului Mare Mucenic GHEORGHE la Catedrala din Urziceni 27-30 martie 2014

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, în perioada 27-30 martie 2014, vor fi aduse spre închinare Moaştele Sfântului Mare Mucenic GHEORGHE, în Catedrala din Urziceni.

Moaştele vor veni din Eparhia Giurgiului, de la Catedrala Episcopală.

Astfel, joi 27 martie 2014, ora 16.00, vor fi întâmpinate de preoţi şi credincioşi la intrarea în oraş (zona stadion) şi vor fi purtate pe, deja consacrată, Calea Sfinţilor către Catedrală. Creştinii se vor putea închina sfintelor odoare până duminică 30 martie 2014, ora 16.00. Biserica va fi deschisă pe toată durata pelerinajului şi vor fi săvârşite slujbe permanent.

Este al șaselea an consecutiv când în urbea noastră sunt aduse sfinte moaşte. A devenit deja o tradiţie ca în perioada Postului Mare credincioşii să se bucure de întâlnirea, în mod tainic, cu sfinţii lui Dumnezeu aici pe pământ.

Un lucru deosebit, pentru anul acesta, este faptul că pentru prima dată vor fi scoase în procesiune și moaștele Sfântului Nectarie Taumaturgul care se găsesc din luna septembrie a anului trecut, în permanență, în Catedrala din Urziceni.

În ultima zi de pelerinaj vom avea bucuria binecuvântării Ierarhului nostru Preasfinţitul Părinte VINCENŢIU, care va săvârşi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena din Municipiul Urziceni.

Această procesiune marchează un eveniment important şi pentru Eparhia noastră, căci anul acesta se împlinesc 20 de ani de la întronizarea primului episcop.

Nădăjduim ca prezența Sfintelor Moaşte să întărească lucrarea pastorală şi misionară a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor şi credem că va fi o binecuvântare şi o mângâiere pentru credincioşi, în aceste vremuri de încercare.

Preot Bogdan-Ionuț Stancu Protopopul Urzicenilor

Related Posts

Sari la conținut