Ziua Naţională a României serbată la Urziceni

Cu prilejul Zilei Naţionale a României, duminică 1 decembrie 2013, la monumentul eroilor din centrul Municipiului Urziceni s-a desfăşurat o acţiune cultural religioasă menită să omagieze acestă zi de sărbătoare.

Părintele Protopop Bogdan-Ionuţ Stancu împreună cu Părintele Adrian Scărlătescu şi Părintele Nicolae Gangă au săvârşit slujba de Te Deum la care au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, alături de mulţime de credincioşi. După oficierea ceremonialului religios Părintele Protopop a ţinut un cuvânt de învăţătură despre iubirea de Dumnezeu care se regăseşte în iubirea de aproapele, amintind de îndemnul Sfintei Evanghelii citite în cadrul Sfintei Liturghii în Duminica a XV-a după Rusalii.

Momentul a fost marcat şi prin susţinerea unor alocuţiuni care au amintit despre însemnătatea momentului ce a avut loc cu 95 de ani în urmă, când la data de 1 decembrie 1918 Transilvania s-a unit cu România, iar visul cel dorit de veacuri al românilor s-a împlinit. Evenimentul s-a încheiat printr-un moment solemn în care s-au depus coroane de flori în cinstea eroilor neamului.

Related Posts

Sari la conținut